• Orice investigație a calității auzului începe cu o audiometrie tonală.

Audiometrie

Orice investigatie a calitatii auzului începe cu o audiometrie tonala. Acest test simplu masoara pragul de auz pentru fiecare frecventa a cîmpului auditiv uman utilizat în mod obisnuit (125-8.000 Hz), adica nivelul cel mai mic de intensitate a stimulilor sonori care declanseaza senzatia auditiva.

Audiometria se desfasoara într-o camera insonorizata, în care pacientului i transmit prin casca o serie de sunete pure (tonuri), de anumite frecvente si intensitati. În timpul testului, bolnavul tine în mîna un buton ce trebuie apasat ori de cîte ori aude sunetul respectiv. Fiecare ureche este testata separat si, în functie de raspunsurile pacientului, medicul întocmeste un grafic numit audiograma.. Exista doua moduri prin care percepem sunetele: prin calea aeriana (atunci cînd ele se transmit prin conductul auditiv extern, asa cum se întîmpla în mod fiziologic) si prin calea osoasa (prin oasele craniului). Audiometria tonala testeaza ambele moduri de transmitere a sunetului, prima dintre ele prin sunetele transmise în casca, iar a doua, calea osoasa, printr-un vibrator pozitionat în spatele urechilor.

În afara audiometriei tonale, audiometria vocala este o alta modalitate de testare subiectiva a auzului, mai importanta pentru anumiti pacienti, pentru ca masoara si capacitatea subiectului testat de a comunica; se masoara nu numai capacitatea de auz, ci si capacitatea celui testat de a întelege ce se vorbeste.

Audiograma

audiograma

O audiograma este rezultatul unui test de auz, un grafic in care este reprezentat pragul liminar al persoanei examinate.

 

Dreapta

Stanga

Aer

O

X

Os

[

]

Mascat

  • veti asculta o serie de tonuri pure (sunete simple), folosind casti. Tonurile se incadreaza de la 125 Hz pana la 8000 Hz;
  • veti indica - fie prin ridicarea unei maini, fie prin apasarea unui buton de raspuns - daca ati auzit sau nu sunetul;
  • sunetele vor incepe sa scada in intensitate (tarie), astfel incat audioprotezistul sa poata determina pragul dvoastra de auz;
  • pragurile sunt inregistrate pe audiograma in functie de frecventa si intensitate in dB HL.

Audiograma vocala

Testele pentru determinarea intelegerii cuvintelor ajuta audioprotezistul sa stabileasca cat de clar puteti intelege vorbirea:

  • veti asculta si veti repeta o serie de cuvinte spondaice;
  • un prag in dB HL este determinat pentru cel mai scazut nivel la care puteti recunoaste vorbirea (pragul de receptie a vorbirii);
  • veti asculta si veti repeta o serie de cuvinte bisilabice (de exemplu "mama, tata"), la niveluri variate de tarie de sunet;
  • pentru fiecare ureche se va calcula procentul de discriminare al cuvintelor;
  • poate fi realizata si evaluarea suplimentara a discriminarii vorbirii in situatii dificile/zgomotoase.

 

”A auzi” nu este un moft.
Este o necesitate!

Cabinetul nostru este prezent în domeniul protezării auditive din România încă din 2011, însă experiența noastră este veche în domeniu. Aparate Auditive Ploiești este distribuitor Starkey, Phonak, Unitron, Oticon, Hansaton și Bernafon, oferind o linie completă de aparate auditive intra/retroauriculare şi accesorii, de la hipoacuzii uşoare până la cele profunde, care permit compensarea deficientelor auditive de la 25 db până la 120 db. Mai nou, firma vă oferă şi laringofoane (proteze fonatorii) dar și o mulțime de alte servicii și produse, de la screening auditiv pentru nou născuți la căști personalizate pentru muzicieni și antifoane alpine.

Screening auditiv nou născuți
Majoritatea copiilor care se nasc cu o problema de auz pot fi diagnosticați prin intermediul unui test screening. Pediatrii din întreaga lume îl recomandă iar noi îl putem efectua cu maxim de profesionalism.
Aparate auditive
Aparate Auditive de ultimă generație și accesoriile aferente. Service și garanție. Rate fără dobândă prin CAS.
Accesorii
O vastă gamă de baterii, olive personalizate, dopuri pentru înot, antifoane și căști personalizate pentru muzicieni.

Starkey

Combinaţia perfectă dintre cercetarea de ultimă oră, ştiinţă avansată, tehnologia inovatoare şi designul modern – fiecare aparat auditiv de la Starkey este proiectat să ofere performanţe maxime în concordanţă cu cerinţele şi stilurile de viaţă ale fiecărui pacient.

Phonak

”Suntem dedicați să schimbăm vieți. Avem misiunea de a vă reconecta la frumusețea sunetului” Acesta este motto-ul celor de la Phonak, unul dintre renumiții producători de aparate auditive care, din 1947, inovează permanent domeniul protezării auditive.

Unitron

Unitron este una dintre cele mai titrate mărci de aparate auditive din lume. Compania Unitron lucrează în strânsă colaborare cu profesioniștii din domeniul sănătății auditive pentru a îmbunătăți viața persoanelor cu deficiențe de auz din întreaga lume.

Hansaton

Tehnologia de ultimă generație și experiența în domeniu sunt cele mai importante atuuri ale unui producător de aparate auditive. HANSATON a acordat întotdeauna o atenție deosebită în acest sens și, cu pasiune și angajament personal, a pus accent pe acest aspect.

Oticon

Oticon reprezintă unul dintre cei mai mari şi mai renumiţi producători mondiali de aparate auditive. Povestea Oticon a început din dorinţa unui bărbat de a-şi ajuta soţia să audă şi să ducă o viaţă normală.

Bernafon

Avându-și rădăcinile în Berna - Elveţia, Bernafon proiectează şi dezvoltă aparate auditive de peste 60 de ani. Renumiţi pentru precizie, elveţienii de la Bernafon sunt recunoscuţi pe plan mondial pentru produsele lor.

Accesorii și servicii

Aparate Auditive Ploiești oferă, pe lângă protezele auditive propriu zise, și o gamă largă de servicii și accesorii

Audiogramă
Audiogramă
Informaţiile obţinute oferă date despre simţul auzului şi, dacă este cazul, duc la recomandarea purtării unei proteze.
Impedansmetrie
Impedansmetrie
Impedansmetria este o tehnica obiectiva de culegere a informatiilor despre integritatea membranei timpanice, volumul de aer din urechea medie si integritatea lantului osicular.
Screening auditiv pentru nou născuți
Screening auditiv pentru nou născuți
Majoritatea copiilor care se nasc cu o problema de auz pot fi diagnosticati prin intermediul unui test screening.
Olive personalizate si tuburi
Olive personalizate si tuburi
Olive personalizate nevoilor fiecarui pacient si accesoriile adecvate.
Baterii pentru aparate auditive
Baterii pentru aparate auditive
O gama larga de baterii pentru aparate auditive. Toate marimile, toate modelele
Antifoane Alpine
Antifoane Alpine
Alpine worksafe, dopuri antizgomot-antifoane
Casti personalizate auditie/muzicieni
Casti personalizate auditie/muzicieni
Casti personalizate pentru auditie si casti personalizate pentru muzicieni.
Antifoanele muzicianului
Antifoanele muzicianului
Antifoane speciale pentru muzicieni
Tester baterii
Tester baterii
Testarea integritatii si functionalitatii bateriilor utilizate la aparatele auditive
Service aparate auditive
Service aparate auditive
Diagnoza si service aparate auditive.
Deplasari la domiciliu
Deplasari la domiciliu
Deplasari la domiciliu pentru pacientii netransportabili.
Dopuri pentru inot
Dopuri pentru inot
O gama larga de dopuri pentru pasionatii de inot.

Sună acum!

0735.552.905

0244.522.312

Toggle Bar