• Hipoacuzia congenitală reprezintă o problemă majoră de sănătate.

Hipoacuzia congenitala reprezinta o problema majora de sanatate, fiind una dintre cele mai frecvente anomalii congenitale cu o frecventa de 1- 3/1000 de nou-nascuti.

Hipoacuzia reprezinta un handicap invizibil, copilul hipoacuzic arata normal fizic (cu exceptia sindroamelor genetice cu amprenta caracteristica) si, aparent, se dezvolta normal in primul an de viata. De aceea, in lipsa unui diagnostic precoce a hipoacuziei, aceasta va fi depistata doar la 12-24 luni, cand parintii observa lipsa de dezvoltare a limbajului. Nedepistarea hipoacuziei in primul an de viata va interfera dramatic cu capacitatea copilului de a invata sa vorbeasca si ulterior cu performantele scolare si cu capacitatea de insertie sociala a acestuia la varsta adulta. 

Obiectivul principal al programelor de diagnostic si interventie terapeutica precoce ale hipoacuziei congenitale este de a oferi copiilor cu probleme de auz conditiile unei dezvoltari cat mai apropiate de normal a comunicarii si limbajului.
 
Cand se efectueaza testarea audiologica?

Daca bebelusul nu a fost testat in maternitate prima testare trebuie sa aiba loc in jurul varstei de 7-10 zile, inaintea varstei de 1 luna. La bebelusii fara factori de risc si care au trecut cu bine testul se recomanda  o reevaluare audiologica dupa varsta de 4 ani.
 
La un bebelus cu risc e nevoie de testare la fiecare 6 luni pana la varsta de 3 ani. Factorii de risc pentru hipoacuzie sunt anumite sindroame genetice (ex sindrom Down), infectii congenitale, medicamente ototoxice administrate gravidei sau copilului, prematuritatea, suferinta severa la nastere, infectii postnatale (meningita bacteriana, septicemii).
 
Informatii despre testarea neonatala
  • Aparatul de testat auzul ne arata cat de bine raspunde urechea bebelusului la stimuli sonori. In conductul auditiv extern se plaseaza o sonda mica din cauciuc. Aparatul emite mici sunete de scurta durata (click-uri). Cand sunetele ajung in urechea interna, o parte importanta a urechii interne - cohleea raspunde stimulilor sonori prin echouri. Acest raspuns este captat si inregistrat de aparat. Aceasta metoda se numeste testarea prin otoemisiuni acustice. Metoda nu este dureroasa, micutul nu va simti nimic neplacut. 
  • Daca bebelusul nu trece testul cu otoemisiuni se va efectua testarea cu ajutorul potentialelor evocate auditive (ABR). Prin plasarea a 3 mici electrozi (ca la electrocardiograma) pe capul bebelusului (un electrod pe frunte, un electrod pe obraz si un electrod la ceafa) vor fi testate atat urechea interna, cat si activitatea cortexului auditiv al creierului. Metoda nu este dureroasa, micutul nu va simti nimic neplacut.
  • Rezultatul testului se afla pe loc. Testarea cu otoemisiuni in conditii optime dureaza cateva secunde (sub 5 minute), potentialele evocate au o durata mai lunga (5-15 minute).
  • Puteti sa stati langa bebelus in timpul testarii.
  • Deoarece aparatul este foarte sensibil la zgomotele exterioare testarea se va desfasura intr-o camera linistita, de preferat in timpul somnului natural al bebelusului.
  • Este de preferat sa-i dati laptic bebelusului chiar inaintea testarii ca sa doarma in timpul testarii. Sa aveti un biberon de ceai sau lapte la indemana in cazul in care se trezeste. 
  • Daca bebelusul are nasul infundat, testarea se poate prelungi sau uneori nu se poate efectua.
Cabinetul nostru oferă servicii de screening auditiv pentru nou născuți și copii, așa că nu trebuie decât să te programezi la o consultație cu cel mic.

”A auzi” nu este un moft.
Este o necesitate!

Cabinetul nostru este prezent în domeniul protezării auditive din România încă din 2011, însă experiența noastră este veche în domeniu. Aparate Auditive Ploiești este distribuitor Starkey, Phonak, Unitron, Oticon, Hansaton și Bernafon, oferind o linie completă de aparate auditive intra/retroauriculare şi accesorii, de la hipoacuzii uşoare până la cele profunde, care permit compensarea deficientelor auditive de la 25 db până la 120 db. Mai nou, firma vă oferă şi laringofoane (proteze fonatorii) dar și o mulțime de alte servicii și produse, de la screening auditiv pentru nou născuți la căști personalizate pentru muzicieni și antifoane alpine.

Screening auditiv nou născuți
Majoritatea copiilor care se nasc cu o problema de auz pot fi diagnosticați prin intermediul unui test screening. Pediatrii din întreaga lume îl recomandă iar noi îl putem efectua cu maxim de profesionalism.
Aparate auditive
Aparate Auditive de ultimă generație și accesoriile aferente. Service și garanție. Rate fără dobândă prin CAS.
Accesorii
O vastă gamă de baterii, olive personalizate, dopuri pentru înot, antifoane și căști personalizate pentru muzicieni.

Starkey

Combinaţia perfectă dintre cercetarea de ultimă oră, ştiinţă avansată, tehnologia inovatoare şi designul modern – fiecare aparat auditiv de la Starkey este proiectat să ofere performanţe maxime în concordanţă cu cerinţele şi stilurile de viaţă ale fiecărui pacient.

Phonak

”Suntem dedicați să schimbăm vieți. Avem misiunea de a vă reconecta la frumusețea sunetului” Acesta este motto-ul celor de la Phonak, unul dintre renumiții producători de aparate auditive care, din 1947, inovează permanent domeniul protezării auditive.

Unitron

Unitron este una dintre cele mai titrate mărci de aparate auditive din lume. Compania Unitron lucrează în strânsă colaborare cu profesioniștii din domeniul sănătății auditive pentru a îmbunătăți viața persoanelor cu deficiențe de auz din întreaga lume.

Hansaton

Tehnologia de ultimă generație și experiența în domeniu sunt cele mai importante atuuri ale unui producător de aparate auditive. HANSATON a acordat întotdeauna o atenție deosebită în acest sens și, cu pasiune și angajament personal, a pus accent pe acest aspect.

Oticon

Oticon reprezintă unul dintre cei mai mari şi mai renumiţi producători mondiali de aparate auditive. Povestea Oticon a început din dorinţa unui bărbat de a-şi ajuta soţia să audă şi să ducă o viaţă normală.

Bernafon

Avându-și rădăcinile în Berna - Elveţia, Bernafon proiectează şi dezvoltă aparate auditive de peste 60 de ani. Renumiţi pentru precizie, elveţienii de la Bernafon sunt recunoscuţi pe plan mondial pentru produsele lor.

Accesorii și servicii

Aparate Auditive Ploiești oferă, pe lângă protezele auditive propriu zise, și o gamă largă de servicii și accesorii

Audiogramă
Audiogramă
Informaţiile obţinute oferă date despre simţul auzului şi, dacă este cazul, duc la recomandarea purtării unei proteze.
Impedansmetrie
Impedansmetrie
Impedansmetria este o tehnica obiectiva de culegere a informatiilor despre integritatea membranei timpanice, volumul de aer din urechea medie si integritatea lantului osicular.
Screening auditiv pentru nou născuți
Screening auditiv pentru nou născuți
Majoritatea copiilor care se nasc cu o problema de auz pot fi diagnosticati prin intermediul unui test screening.
Olive personalizate si tuburi
Olive personalizate si tuburi
Olive personalizate nevoilor fiecarui pacient si accesoriile adecvate.
Baterii pentru aparate auditive
Baterii pentru aparate auditive
O gama larga de baterii pentru aparate auditive. Toate marimile, toate modelele
Antifoane Alpine
Antifoane Alpine
Alpine worksafe, dopuri antizgomot-antifoane
Casti personalizate auditie/muzicieni
Casti personalizate auditie/muzicieni
Casti personalizate pentru auditie si casti personalizate pentru muzicieni.
Antifoanele muzicianului
Antifoanele muzicianului
Antifoane speciale pentru muzicieni
Tester baterii
Tester baterii
Testarea integritatii si functionalitatii bateriilor utilizate la aparatele auditive
Service aparate auditive
Service aparate auditive
Diagnoza si service aparate auditive.
Deplasari la domiciliu
Deplasari la domiciliu
Deplasari la domiciliu pentru pacientii netransportabili.
Dopuri pentru inot
Dopuri pentru inot
O gama larga de dopuri pentru pasionatii de inot.

Sună acum!

0735.552.905

0244.522.312

Toggle Bar